Založ si blog

Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 2 / 6

Ak chcete uvariť chutné jedlo potrebujete pridať jednu veľmi dôležitú ingredienciu. Soľ. Ak chcete získať zdravé sebavedomie potrebujete pridať tiež jednu veľmi dôležitú ingredienciu.

Chcete vedieť akú?

Odpoveď nájdete práve v tomto krátkom článku. Moje meno je František Kozáček a vítam vás v druhej časti mini seriálu v ktorom sa zameriame na to, ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE.

Na úvod mám pre vás pripravený jeden mýtus. Verím, že ho dnes spoločne raz a navždy zboríme, pretože veľmi veľa ľudí si pletie zdravé sebavedomie s aroganciou, alebo dokonca agresivitou.

Sebavedomie však nie je o tom, kto má širšie lakte. Sebavedomie nie je o povyšovaní, alebo ponižovaní. Suverénne vystupovanie tiež automaticky neznamená, že je človek sebavedomý. Takéto a mnohé ďalšie karnevalové masky používa veľmi veľa ľudí na to, aby práve zamaskovali svoje nízke sebavedomie.

Jednoducho sa hanbia za úroveň svojho sebavedomia.

Pritom mať nízke sebavedomie nie je vôbec žiadna hanba – práve naopak. Je úplne v poriadku priznať si to, pretože to je prvý krok na ceste hore!

Moje sebavedomie tiež zatiaľ nie je ideálne. Viem to a preto robím každý deň malé kroky, aby som si ho postupne zvyšoval.

Je to ako cesta po schodoch hore a je úplne jedno, kde sa nachádzate práve teraz. Je jedno či ste v suteréne, na prízemí, alebo sa už pozeráte na svet z 5-teho poschodia. Dôležité je, že poznáte svoj aktuálny stav. Viete na ktorom ste poschodí a chcete ísť vyššie, pretože čím ste vyššie, tým získavate vo svojom živote väčší pocit istoty.

Viem aké to je byť dole a tiež viem, aké to je byť hore a poviem vám hore to je lepšie!

Na to aby ste však stúpali hore potrebuje pridávať jednu základnú ingredienciu. Tou ingredienciou je VÁŠ ÚSPECH! Je to preto, lebo opakovaný úspech zvyšuje vašu sebadôveru a následne sebadôvera zvyšuje vaše sebavedomie. Jednoducho každý váš úspech vás posunie o jeden schodík vyššie.

Samozrejme nemusíte hneď založiť druhý facebook, alebo vyhrať olympiádu, aby ste prežili svoj veľkolepý úspech. Ak však chcete, tak jasné že môžete….

Na začiatok však úplne postačí, ak si najprv váš mozog zvykne na celkom drobné vaše úspechy.

Napríklad si dajte ráno jednoduchý cieľ. Vstať z postele hneď ako vám zazvoní budík, alebo si dajte za cieľ jeden deň vôbec nepozerať televíziu. Ak sa vám to podarí, tak sa odmeňte a potešte sa zo svojho úspechu.

Začnite s malými krokmi a postupne náročnosť zvyšujte. Takýmto jednoduchým spôsobom časom presvedčíte svoj mozog, že sa nebojíte úlohy ktorá je pred vami a že ju hravo zvládnete.

Pripravte sa však na to, že sa táto zmena neudeje z večera do rána. Možno o pár mesiacov, alebo o rok budeš stáť pred nejakou obrovskou úlohou, alebo životnou výzvou a v duchu si povieš „to zvládnem!!“.

No a potom si uvedomíš, že si práve začal vyhrávať!

Ty si víťaz, tak sa začni správať ako víťaz už dnes!

Držím vám palce a už o týždeň pokračujeme 3. časťou tohto nášho mini seriálu „Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 3/ 6“

Verím, že budete pri tom aj vy, pretože budeme hovoriť o 2 úhlavných nepriateľoch vášho sebavedomia.

PS: pokiaľ radšej pozeráte videá, sledujte tento mini seriál „Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE“ v mojom video blogu.

Komplex Menejcennosti Je Už Minulosťou!

30.08.2013

Podľa psychológov až 95% ľudí trpí pocitom menejcennosti !! To znamená, že až 19 ľudí z 20-tich žijú s presvedčením, že „Nie sú dosť dobrí!“ Takéto sebatrýznenie je však úplne zbytočné, pretože si stačí uvedomiť 1 dôležitú skutočnosť a pocity menejcennosti SÚ FUČ!! Ak teda máte teraz odvahu vstúpiť medzi 5% vyvolených ľudí, ktorí [...]

Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 6 / 6

25.07.2013

V nasledujúcich 4 minútach sa dozviete čo je pre zdravé sebavedomie naozaj najdôležitejšie. A nie len to… Získate tiež 3 jednoduché, ale účinné techniky, ktoré vám pomôžu lepšie rozvinúť to najcennejšie čo na tomto svete máte. Vitajte v poslednej 6. časti nášho mini seriálu o tom ako si zvýšiť svoje SEBAVEDOMIE. Volám sa František [...]

Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 5 / 6

18.07.2013

Dnes sa spoločne ponoríme do praxe. V tomto krátkom článku spoznáte 2 osvedčené techniky, ktoré vám pomôžu zvyšovať si svoje sebavedomie každý deň. A viete čo je super? Zaberú vám len minimum vášho času. Vitajte v 5. časti nášho mini seriálu o tom ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE. Volám sa František Kozáček, som motivačný spíker a autor unikátneho video [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Frantisek Kozacek

Motivačný spíker, tréner a autor unikátneho video tréningu 3 KĽÚČE K VÁŠMU ŽIVOTU. Zapojte sa do tréningu ZDARMA aj Vy na EnjoyEmotions.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 67792x
Priemerná čítanosť článkov: 7532x

Autor blogu