Založ si blog

Ako si zvýšiť sebavedomie # 1 / 6

Vedeli ste, že až 95 ľudí zo 100 má svoje sebavedomie riadne pošliapané?

Ako ste na tom vy?

V tomto krátkom článku budete mať jedinečnú príležitosť otestovať si svoje sebavedomie bleskovým testom.

Bojíte sa?

Môžete byť úplne pokojný, pretože už za chvílu sa zároveň dozviete najúčinnejší spôsob, ako si môžete zvýšiť svoje sebavedomie aj vy.

Pripravte sa však na to, že budeme rezať do živého, pretože nízke sebavedomie je ako vírus v tomto našom 21. storočí.

Výsledkom tejto zákernej choroby je fakt, že až 95% ľudí vo svojom živote neuveriteľne trpí. Každý deň prežívajú strach, pocit menejcennosti, úzkosti a mnohé ďalšie negatívne emócie.

Tento katastrofálny stav však nevznikol z ničoho nič. Začína to v rodine a potom pokračuje v škole. Vychovávame naše deti rovnakým štýlom ako psi – Nechaj to! Fuj! Nesmieš! Poď sem! nerob to!

Malé deti počujú až 10x viac kritiky, ako pochvaly! Čiže na jednu pochvalu si vypočujú až 10x kritiku tipu

Si neschopný! Z teba nikdy nič nebude! Si flákač! Zamysli sa nad sebou.

Treba si však uvedomiť, že takýmto spôsobom sadíme semienka škodlivej buriny do hláv už malým deťom. Tieto semienka postupne rastú až vyrastú do celkom kvalitných negatívnych presvedčení.

Niet sa potom čomu čudovať, že sme presvedčení, že nie sme dosť dobrí. Očakávame prehru, keď hovoríme – toto nedokážem. Dokonca neuznávame svoj vzhľad, keď hovoríme – dnes vyzerám príšerne. Dosaďte si akékoľvek svoje negatívne presvedčenie…

Do tohto všetkého sa samozrejme pridá spoločnosť, ktorá nám ukazuje vychudnuté modelky, ako ideál ženskej krásy. Luxusné autá a honosné vily, ako ideál životného štýlu.

Výsledkom však je, že sa medzi sebou neustále porovnávame a súperíme o to, kto je lepší, krajší, bohatší, úspešnejší. Dosaďte si čokoľvek…

Tieto preteky však v skutočnosti nikto nikdy nevyhrá. Tak veľmi chceme byť niekým iným, že pri tom zabúdame sami na seba.

Nevieme čo naozaj chceme. Nevieme v čom sme výnimočný. Nevieme čo nás naozaj teší, alebo čo nám robí radosť.

A to je veľká škoda, pretože svoje sebavedomie si môžeme zlepšiť jedine vtedy, keď začneme lepšie poznať samého seba.

Veď predsa Ty si to najkrajšie, čo na tomto svete máš. Či nie?

Známym faktom je že až 90% ľudí nevie povedať ani 2 svoje silné stránky, ale pritom chcú byť sebavedomí. Sebavedomie je však v prvom rade o tom že sme si vedomí samého seba, veď to je dokonca napísané aj priamo v tom slove SEBA + VEDOMIE.

Ak naozaj chceme byť sebavedomí, potom jednoducho potrebujeme poznať svoje plusy aj mínusy. Svoje talenty, ale aj svoje strachy. Sebavedomie je o tom, že poznáš svoju hodnotu, bez ohľadu na to čo o tebe povie tvoj šéf, sused, alebo ja.

Dám ti konkrétny príklad.

Počas môjho života dosť cestujem. Bol som v Austrálii, na Sri-Lanke. Európu som precestoval krížom krážom. Počas týchto mojich ciest som stretol nespočetné množstvo ľudí z rôznych kútov sveta. Bielych, čiernych. Sebavedomých ale aj arogantných.

Chcem ti však povedať teraz jednu dôležitú vec.

Zatiaľ som ešte nestretol väčšieho blbca ako si TY!

…..

Čo si o mne teraz myslíte? Ako sa teraz cítite? Dali ste mi už nejakú nálepku napr. arogantný, drzí, neslušný?

Toto bol ten bleskový test sebavedomia, ktorý som vám sľúbil na začiatku.

Vaše pocity ktoré teraz prežívate a ich intenzita vám poskytnú dôležité informácie, pretože miera sebavedomia závisí práve od citlivosti na vlastnú osobu.

Práve uvedomenie si svojej reakcie na urážanie vašej osoby nejakým pajácom z tohto článku, ktorý vás vôbec nepozná vám pomáha lepšie sa spoznať.

Mojim cieľom nie je pôsobiť arogantne. Mojim cieľom bolo ponúknuť vám priestor na lepšie spoznanie samého seba.

Veľmi veľa ľudí mi píše, že majú problém práve s nízkym sebavedomím, preto som sa rozhodol odpovedať na túto záplavu emailov. Pripravujem 6 dielny mini seriálom o tom Ako si zvýšiť svoje sebavedomie a toto je jeho prvá časť.

V tomto mini seriály vás prevediem krok za krokom sériou jednoduchých, ale účinných postupov, ktoré pomáhajú výrazne zvyšovať sebavedomie.

Každý týždeň tu uverejním 1 krátky článok a zároveň video v mojom video blogu. Ak táto téma zaujíma aj vás, potom sledujte tento blog, alebo si pozrite video priamo v mojom video blogu.

Na záver, vám želám nádherný deň a zdravé sebavedomie.

Teším sa na stretnutie pri ďalšom článku.

Komplex Menejcennosti Je Už Minulosťou!

30.08.2013

Podľa psychológov až 95% ľudí trpí pocitom menejcennosti !! To znamená, že až 19 ľudí z 20-tich žijú s presvedčením, že „Nie sú dosť dobrí!“ Takéto sebatrýznenie je však úplne zbytočné, pretože si stačí uvedomiť 1 dôležitú skutočnosť a pocity menejcennosti SÚ FUČ!! Ak teda máte teraz odvahu vstúpiť medzi 5% vyvolených ľudí, ktorí [...]

Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 6 / 6

25.07.2013

V nasledujúcich 4 minútach sa dozviete čo je pre zdravé sebavedomie naozaj najdôležitejšie. A nie len to… Získate tiež 3 jednoduché, ale účinné techniky, ktoré vám pomôžu lepšie rozvinúť to najcennejšie čo na tomto svete máte. Vitajte v poslednej 6. časti nášho mini seriálu o tom ako si zvýšiť svoje SEBAVEDOMIE. Volám sa František [...]

Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 5 / 6

18.07.2013

Dnes sa spoločne ponoríme do praxe. V tomto krátkom článku spoznáte 2 osvedčené techniky, ktoré vám pomôžu zvyšovať si svoje sebavedomie každý deň. A viete čo je super? Zaberú vám len minimum vášho času. Vitajte v 5. časti nášho mini seriálu o tom ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE. Volám sa František Kozáček, som motivačný spíker a autor unikátneho video [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Frantisek Kozacek

Motivačný spíker, tréner a autor unikátneho video tréningu 3 KĽÚČE K VÁŠMU ŽIVOTU. Zapojte sa do tréningu ZDARMA aj Vy na EnjoyEmotions.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 67777x
Priemerná čítanosť článkov: 7531x

Autor blogu