Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 2 / 6

22. júna 2013, Frantisek Kozacek, MINI SERIÁL: Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE

Ak chcete uvariť chutné jedlo potrebujete pridať jednu veľmi dôležitú ingredienciu. Soľ. Ak chcete získať zdravé sebavedomie potrebujete pridať tiež jednu veľmi dôležitú ingredienciu.

Chcete vedieť akú?

Odpoveď nájdete práve v tomto krátkom článku. Moje meno je František Kozáček a vítam vás v druhej časti mini seriálu v ktorom sa zameriame na to, ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE.

Na úvod mám pre vás pripravený jeden mýtus. Verím, že ho dnes spoločne raz a navždy zboríme, pretože veľmi veľa ľudí si pletie zdravé sebavedomie s aroganciou, alebo dokonca agresivitou.

Sebavedomie však nie je o tom, kto má širšie lakte. Sebavedomie nie je o povyšovaní, alebo ponižovaní. Suverénne vystupovanie tiež automaticky neznamená, že je človek sebavedomý. Takéto a mnohé ďalšie karnevalové masky používa veľmi veľa ľudí na to, aby práve zamaskovali svoje nízke sebavedomie.

Jednoducho sa hanbia za úroveň svojho sebavedomia.

Pritom mať nízke sebavedomie nie je vôbec žiadna hanba – práve naopak. Je úplne v poriadku priznať si to, pretože to je prvý krok na ceste hore!

Moje sebavedomie tiež zatiaľ nie je ideálne. Viem to a preto robím každý deň malé kroky, aby som si ho postupne zvyšoval.

Je to ako cesta po schodoch hore a je úplne jedno, kde sa nachádzate práve teraz. Je jedno či ste v suteréne, na prízemí, alebo sa už pozeráte na svet z 5-teho poschodia. Dôležité je, že poznáte svoj aktuálny stav. Viete na ktorom ste poschodí a chcete ísť vyššie, pretože čím ste vyššie, tým získavate vo svojom živote väčší pocit istoty.

Viem aké to je byť dole a tiež viem, aké to je byť hore a poviem vám hore to je lepšie!

Na to aby ste však stúpali hore potrebuje pridávať jednu základnú ingredienciu. Tou ingredienciou je VÁŠ ÚSPECH! Je to preto, lebo opakovaný úspech zvyšuje vašu sebadôveru a následne sebadôvera zvyšuje vaše sebavedomie. Jednoducho každý váš úspech vás posunie o jeden schodík vyššie.

Samozrejme nemusíte hneď založiť druhý facebook, alebo vyhrať olympiádu, aby ste prežili svoj veľkolepý úspech. Ak však chcete, tak jasné že môžete….

Na začiatok však úplne postačí, ak si najprv váš mozog zvykne na celkom drobné vaše úspechy.

Napríklad si dajte ráno jednoduchý cieľ. Vstať z postele hneď ako vám zazvoní budík, alebo si dajte za cieľ jeden deň vôbec nepozerať televíziu. Ak sa vám to podarí, tak sa odmeňte a potešte sa zo svojho úspechu.

Začnite s malými krokmi a postupne náročnosť zvyšujte. Takýmto jednoduchým spôsobom časom presvedčíte svoj mozog, že sa nebojíte úlohy ktorá je pred vami a že ju hravo zvládnete.

Pripravte sa však na to, že sa táto zmena neudeje z večera do rána. Možno o pár mesiacov, alebo o rok budeš stáť pred nejakou obrovskou úlohou, alebo životnou výzvou a v duchu si povieš „to zvládnem!!“.

No a potom si uvedomíš, že si práve začal vyhrávať!

Ty si víťaz, tak sa začni správať ako víťaz už dnes!

Držím vám palce a už o týždeň pokračujeme 3. časťou tohto nášho mini seriálu „Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE # 3/ 6“

Verím, že budete pri tom aj vy, pretože budeme hovoriť o 2 úhlavných nepriateľoch vášho sebavedomia.

PS: pokiaľ radšej pozeráte videá, sledujte tento mini seriál „Ako si zvýšiť SEBAVEDOMIE“ v mojom video blogu.